085-8772559/ 0619949057 info@Feestjecreatief.nl

Helium ballon

Wat te verwachten?

Jouw helium ballonnen
Een feestelijke sfeer! Helium ballonnen bestaan in alle kleuren en formaten.

 helium schaarste 

In de afgelopen jaren is er steeds vaker een tekort aan helium. Soms moeten we tijdelijk een maximum stellen aan het aantal heliumballonnen per klant, soms kunnen we zelfs helemaal geen helium geleverd krijgen. Het heliumtekort is wereldwijd te zien en helaas zal er niet snel een oplossing voor zijn. Wat is er aan de hand met helium? 

Voor we deze vraag kunnen beantwoorden, moeten we even uitleggen wat helium precies is en hoe het ontstaat. Helium is een natuurlijk gas dat wordt gevormd bij het radioactieve verval van bepaalde soorten gesteenten, metalen en mineralen. Op sommige plekken wordt ook helium gevonden in mineraalwater (met name in IJsland), in vulkanisch gas en in gasreserves. Helium is dus een natuurlijke grondstof en net als veel andere grondstoffen, is er geen eindeloze voorraad van beschikbaar op aarde. In de afgelopen tientallen jaren is het gebruik ervan sterk toegenomen en mede door marktbeslissingen in de VS in de jaren 90, is de prijs lang kunstmatig laag geweest. Dat bevorderde het grootschalige gebruik van helium op de consumentenmarkt.

Waar wordt helium voor gebruikt?
Helium is lichter dan lucht. Dat maakt het een ideaal gas om ballonnen mee te laten zweven. Maar helium (ook in vloeibare vorm) wordt voor nog veel meer dingen gebruikt: onder meer in de medische sector bij MRI-scans, in de ruimtevaart voor het schoonmaken van brandstoftanks en in gasontladingslampen. Zoals je misschien kan voorstellen krijgen zulke sectoren voorrang bij het verdelen van de beperkte heliumvoorraad.

Gevolgen voor heliumballonnen
Het gevolg van de heliumschaarste voor feestwinkels is dat er soms geen helium leverbaar is. Dan kunnen we korte tijd helemaal geen of maar een beperkte hoeveelheid heliumballonnen voor feestjes maken. Mogelijk moeten we permanent op rantsoen en zullen we een maximum gaan stellen aan het aantal heliumballonnen per klant. Dan kan je bijvoorbeeld nog wel een losse ballon kopen, maar geen hele trosjes meer. Uiteraard vinden wij dit enorm jammer, want heliumballonnen zijn zo leuk en feestelijk! 

Latex Ballonnen
Latex ballonnen zijn de bekende knoop ballonnen en biologische afbreekbaar deze kunnen met helium gevuld worden voor diverse evenementen en feesten. Naast de gewone kleuren bieden we ook metallic kleuren aan, zoals goud en zilver. Latex ballonnen blijven ongeveer 5 a 6 uur mooi, afhankelijk v/d omstandigheden zoals het weer.

om hem iets langer goed te houden kunnen we de balloon boost toevoegen

Folie ballonnen
Deze zijn er in vele verschillende vormen en maten en blijven langer mooi en in vorm.( ongeveer 1 a 2 weken) (afhankelijk van de omstandigheden zoals het weer)

  • Losse helium ballonnen aan het plafond
  • Trosjes helium ballonnen
  • Grote ronde helium ballonnen bevestigd aan lint met een ballongewichtje
  • Wandelende ballonnen alle ballonnen dienen besteld te worden, deze kunnen in de winkel opgehaald worden of anders op afspraak of verstuurd of bezorgd worden.

Kosten

Prijs op aanvraag.

Heeft u vragen over de helium ballon?

Neem vrijblijvend contact met ons op.